I dag har vi spist linser. Linser er en belgfrukt. Belgfrukter er fulle av viktige næringsstoffer, har lav glykemisk indeks, lite fett, og er en god vegetabilsk kilde til proteiner. Dessuten holder de deg mett – lenge. Oppfordringen fra ekspertene er klar: Dette er supermat de fleste kan spise mer av! (ref.nhi.no)

Dette trenger du til 6 porsjoner:

  • ½ liter splittede røde linser
  • 2 liter vann
  • 2-4 fedd hvitløk
  • 2 ts. Vegeta buljong
  • 2 løk
  • 10 – 15 cm purre (det hvite)
  • 1-2 friske røde chili (fjern frøene, ellers blir det for sterkt)
  • Frisk ingefær (stykke på størrelse med ca 3 druer)
  • Valgfrie grønnsaker, f. eks. 2 røde og 1 gul paprika, eller 2-3 gulrøtter og 2 stenger selleri i små biter, ta gjerne med noen blader fra selleristanga også
  • ½ boks hermetiserte tomater (eller ca 3 friske tomater)
  • Peppermynteblader til garnityr
Krydder:
  • 1 ts safran eller 2 ts gurkemeie
  • 2-3 ts. Garam Masala
  • 2 ss. Cumin frø
  • 1 bs. Hele korianderfrø
  • 2 ts rød currypasta
  • Eventuelt: En liten flis kanelbark av god kvalitet

Slik gjør du:

  • Ha linsene i en ren kasserolle og skyll dem i kaldt vann. Hell ut vannet gjennom en melsikt. Vannet vil være litt hvitt av stivelse, Det er ok
  • Ha linsene tilbake i kasserollen. Fyll på med 2 liter vann og hermetiserte tomater. Tilsett buljong og kok opp
  • Tilsett hakket hvitløk, finhakket chili og ingefær
  • Tilsett krydderet
  • Etter ca 15 minutter: Tilsett de grønnsakene du vil ha
  • Kokes ca ½ time, til linsene er møre
  • Fjern evt. kanelbarken før servering

Serveres i dyptallerken, garneres med peppermynteblader. Brød er godt til, men ikke nødvendig.