Bilde Terje Lausten
Dette trenger du til fire personer:
- 600 g utvannet, skinn og benfri tørrfisk
- 1,5 kg poteter i skiver
- 3 røde paprika i strimler
- 6 mellomstore løk i skiver
- 2 bokser tomatpuré
- ½ liter kjøttkraft
- Rapsolje til steking
- Salt og evt. 1 ts. sukker
- 1 frisk chilli uten frø, eller etter smak
- 1 hvitløk, finhakket
- Ca 50 g bacon i små biter
- Evt. Sorte oliven
Slik gjør du:
- Skjær tørrfisken i biter, ca 3 cm, og gi den et oppkok i vann og salt. Vannet skal såvidt dekke over fisken
- Fres løk, hvitløk og chilli i panna til den blir myk, ikke brun
- Stek bacon
- Legg fisken i kjele lagvis sammen med potetskivene, paprika, løk, hvitløk, bacon, og chilli
- Tilsett tomatpuré, kjøttkraft, og kraft fra fisken etter behov
- Smak til med salt og evt. sukker
- La småkoke til poteten er mør. Spe med mer av fiskekraften hvis den blir for tykk
Italiensk rødvin passer godt til.