Bilde Terje Lausten

Dette trenger du til fire personer:

  • 600 g utvannet, skinn og benfri tørrfisk
  • 1,5 kg poteter i skiver
  • 3 røde paprika i strimler
  • 6 mellomstore løk i skiver
  • 2 bokser tomatpuré
  • ½ liter kjøttkraft
  • Rapsolje til steking
  • Salt og evt. 1 ts. sukker
  • 1 frisk chilli uten frø, eller etter smak
  • 1 hvitløk, finhakket
  • Ca 50 g bacon i små biter
  • Evt. Sorte oliven

Slik gjør du:

  • Skjær tørrfisken i biter, ca 3 cm, og gi den et oppkok i vann og salt. Vannet skal såvidt dekke over fisken
  • Fres løk, hvitløk og chilli i panna til den blir myk, ikke brun
  • Stek bacon
  • Legg fisken i kjele lagvis sammen med potetskivene, paprika, løk, hvitløk, bacon, og chilli
  • Tilsett tomatpuré, kjøttkraft, og kraft fra fisken etter behov
  • Smak til med salt og evt. sukker
  • La småkoke til poteten er mør. Spe med mer av fiskekraften hvis den blir for tykk

Italiensk rødvin passer godt til.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA