Bacalao fritto, eller fritert tørrfisk er kjempegodt som forrett eller fingermat. Vi serverte den med stekt rød paprika, oliven og en god spansk rødvin. Aioli passer også til.

Dette trenger du:

  • Utvannet tørrfisk, fri for skinn og ben
  • 1 egg
  • Salt og pepper
  • Griljermel
  • Rapsolje eller annen olje til frityrsteking

Slik gjør du:

  • La vannet dryppe av den utvannede tørrfisken, og kutt den i biter på ca 4 x 4 cm
  • Legg bitene på et fat og strø litt salt over. La trekke i 15-30 minutter
  • Pisk egget med en gaffel sammen med litt salt og eventuelt litt pepper
  • Ha griljermelet i en dyp tallerken
  • Vend fiskebitene i egget, deretter i griljermelet. Legg på et rent fat
  • Varm opp oljen til frityrsteking. Når oljen straks freser når du knipser en dråpe vann i, er den klar
  • Legg fiskebitene i oljen og la de steke seg gyldne, vend dem slik at de blir jevnt stekt.
  • Bruk to gafler for å løfte dem opp. La oljen dryppe godt av før du legger dem på et fat dekt med håndklepapir