Elisabeth får noen steinbitfileter levert på døra, hun bor slik til. Hun titter i kjøleskapet: «Hmm…hva kan jeg bruke?» Så slår hun seg løs, improviserer, samstemmer smaker, og vips så har hun laget en aldeles nydelig middagsrett.
Dette trenger du til 4 personer
- 1 rød paprika
- 1 gul løk (eller noen sjalottløk)
- 2 hvitløksfedd
- Olje og smør
- Steinbitfilet 800 g
- 1 boks Creme fraiche
- 2-3 dl matfløte
- Chilipasta, 1 ts eller etter smak
- Salt og pepper, kvernet
- Ris, gjerne fullkorn
- Champignon
- En god salat
- Eventuelt litt hvitløksbrød
Slik gjør du
- Fres paprika, løk og hvitløk lett i en panne med litt olje
- Brun steinbit i passe biter i en blanding av smør og olje
- Bland i paprikaen, løken og hvitløken
- Visp sammen creme fraiche og matfløte med en god ts chilipasta
- Hell i panna og smak til med kvernet salt og pepper
- La dette putre under lokk på svak varme mens du koker ris
- Stekt champignon og reker på toppen er nydelig til