Elisabeth får noen steinbitfileter levert på døra, hun bor slik til. Hun titter i kjøleskapet: «Hmm…hva kan jeg bruke?» Så slår hun seg løs, improviserer, samstemmer smaker, og vips så har hun laget en aldeles nydelig middagsrett.

Dette trenger du til 4 personer

  • 1 rød paprika
  • 1 gul løk (eller noen sjalottløk)
  • 2 hvitløksfedd
  • Olje og smør
  • Steinbitfilet 800 g
  • 1 boks Creme fraiche
  • 2-3 dl matfløte
  • Chilipasta, 1 ts eller etter smak
  • Salt og pepper, kvernet
  • Ris, gjerne fullkorn
  • Champignon
  • En god salat
  • Eventuelt litt hvitløksbrød

Slik gjør du

  • Fres paprika, løk og hvitløk lett i en panne med litt olje
  • Brun steinbit i passe biter i en blanding av smør og olje
  • Bland i paprikaen, løken og hvitløken
  • Visp sammen creme fraiche og matfløte med en god ts chilipasta
  • Hell i panna og smak til med kvernet salt og pepper
  • La dette putre under lokk på svak varme mens du koker ris
  • Stekt champignon og reker på toppen er nydelig til