Gjesteblogger Elisabeth Fagertun fra Værøy i Lofoten, deler her sin oppskrift på «Urtepanert sei med pannestekte gulrøtter og hjemmelaget potetmos». Om ønskelig kan potetmosen erstattes med blomkålpuré. Tomatsalat passer også godt til.

Dette trenger du til 4 personer:

  • Seifilet, ca 800 gram
  • 1 egg
  • Hvetemel
  • Griljermel/brødrasp med persille
  • Persille
  • Salt og pepper
  • Rapsolje eller annen olje til steking
  • Smør
  • Gulrøtter, 4-6 stk.
  • Poteter, 2-3 per person
  • Melk

Slik gjør du:

  • Tørk godt av filetene, og skjær i serveringstykker
  • Lag melblanding av 4 ss hvetemel, 2 ts salt og 1 ts pepper. Ha blandingen i en dyptallerken
  • Griljermel kan du kjøpe i butikken eller lage selv av tørt middels grovt brød som du kjører i kjøkkenmaskin sammen med persille. Ha griljermelet i en annen dyptallerken
  • Visp egget
  • Vend fiskestykkene først i melblandingen, så i egg, og til slutt i griljermel
  • Stek i meierismør og litt olje på middels varme 3-4 min på hver side
  • Skjær gulrøtter i jevne staver, og stek i smør til de er såvidt møre, kvern over pepper dryss på salt og persille
  • Potetmos:
    • Kok poteter i terninger uten salt i vannet til de er møre
    • Sil av vannet og damp dem tørre
    • Stapp dem godt, og rør i en klatt smør og varm melk til ønsket konsistens
    • Smak til med salt og litt pepper
  • Vil du ha en tomatsalat til, skjær tomatene i skiver, kvern litt pepper over, dryss på litt saltflak, noen blader frisk basilikum, litt olivenolje og noen dråper presset sitron

 

IMG_0065