Gjesteblogger Elisabeth Fagertun fra Værøy i Lofoten, deler her sin oppskrift på «Urtepanert sei med pannestekte gulrøtter og hjemmelaget potetmos». Om ønskelig kan potetmosen erstattes med blomkålpuré. Tomatsalat passer også godt til.
Dette trenger du til 4 personer:
- Seifilet, ca 800 gram
- 1 egg
- Hvetemel
- Griljermel/brødrasp med persille
- Persille
- Salt og pepper
- Rapsolje eller annen olje til steking
- Smør
- Gulrøtter, 4-6 stk.
- Poteter, 2-3 per person
- Melk
Slik gjør du:
- Tørk godt av filetene, og skjær i serveringstykker
- Lag melblanding av 4 ss hvetemel, 2 ts salt og 1 ts pepper. Ha blandingen i en dyptallerken
- Griljermel kan du kjøpe i butikken eller lage selv av tørt middels grovt brød som du kjører i kjøkkenmaskin sammen med persille. Ha griljermelet i en annen dyptallerken
- Visp egget
- Vend fiskestykkene først i melblandingen, så i egg, og til slutt i griljermel
- Stek i meierismør og litt olje på middels varme 3-4 min på hver side
- Skjær gulrøtter i jevne staver, og stek i smør til de er såvidt møre, kvern over pepper dryss på salt og persille
- Potetmos:
- Kok poteter i terninger uten salt i vannet til de er møre
- Sil av vannet og damp dem tørre
- Stapp dem godt, og rør i en klatt smør og varm melk til ønsket konsistens
- Smak til med salt og litt pepper
- Vil du ha en tomatsalat til, skjær tomatene i skiver, kvern litt pepper over, dryss på litt saltflak, noen blader frisk basilikum, litt olivenolje og noen dråper presset sitron