Vil du spise mer fisk? Liker du varme smaker? Varier den tradisjonelle fiskemiddagen med denne retten. Den kan lages ganske kjapt, og du kan bruke de fleste typer fisk. Vi brukte skrei, men ta hva du har: Torsk, sei, laks… eller annet.

Dette trenger du til 4 personer:

  • Ca. 600 gram fiskefilet i passe store biter
  • Litt salt til fisken
  • Krydderblanding:
    • 1 s.s. frisk finhakket ingefær
    • 2-3 fedd finhakket hvitløk
    • 2 s.s. korianderfrø, hele eller grovknuste
    • 2 s.s. tørkede, eller 4 s.s. friske korinderblad
    • 1 t.s. karvefrø
    • Chili etter smak. Vi liker det sterkt, og bruker 1 frisk chili med frø. Kan byttes ut med tørket chili eller kayennepepper
    • 1/4 ts malt nellik
    • 1-2 ts Garam masala
    • Evt. 1/2 ts malt kanel
    • 2 t.s. karrypasta. Sterk om du liker
    • 2 ts vanlig karry + 1 t.s. sterkt karrypulver hvis du har og liker
    • 1 t.s. gurkemeie
    • 4 s.s. rapsolje
  • 3 dl kokosmelk
  • 3-4 dl yoghurt naturell
  • Har du en fløteskvett og/eller litt rømme du vil ha brukt opp, gir det sausen en ekstra fylde, men sausen blir uansett god uten
  • Grønnsaker etter smak, f. eks.
    • 2 løk
    • 10 cm purreløk, bruk den lysegrønne delen
    • 1 – 2 paprika med god smak
    • Brokkoli
    • 1 gulrot splittes på langs 8 ganger til tynne skiver, kappet i biter på ca 1 x 1 cm
    • Noen hakkede blader fra selleristang

Slik gjør du:

  • Del opp fisken i passe store biter, strø litt salt på den og la den dryppe av seg på en rist en stud, mens saltet setter smak på fisken
  • Lag krydderblandingen og surr den i ca 5 minutter på middels varme
  • Tilsett grønnsakene og surr dem i panna sammen med krydderet, i 5 minutter til
  • Tilsett kokosmelken, yoghurt naturell, og eventuelle rester av fløte og rømme om du vil ha litt ekstra fylde i sausen. Kok opp
  • Varm rapsolje i ei panne, og skjerp fiskebitene raskt på høy varme. Ikke gjennomstek
  • Legg fiskebitene over i krydder-sausen, kok opp igjen og la trekke til fisken er ferdig

Serveres med ris til, gjerne ris pilaff.