Med denne deilige fiskeretten får du varmen i kroppen, selv etter en iskald dag på Lofothavet. Vi har brukt skrei for det har vi masse av, men alle typer fisk egner seg. Ikke kjøp den dyreste da, for sausen har så mye smak i seg selv. Passer til både øl og vin. God middag!

Dette trenger du til 2 personer:

  • Renskåret fiskefilet, ca. 600 gram
  • Hermetiserte tomater 350-400 gram (1 boks)
  • Raps- eller solsikkeolje, 1 dl.
  • 1/2 hakket løk
  • Ev. også 1-2 fedd hvitløk
  • 1 mellomstor paprika i biter, gul eller grønn
  • Grønnsaksbuliong, 1 terning
  • Litt salt
  • 1 ts. hakket frisk ingefær
  • 1 ts. hele korianderfrø
  • 1 ts. hele cuminfrø
  • 1 ts. Garam Masala
  • 1 ts. karrypulver
  • 1/8 ts. malt nellik
  • Chili etter smak. Vi liker det sterkere enn de fleste, og bruker 1 mellomstor rød chilli med frø
  • 2 dl. rød ris, eller annen foretrukker ris, kokt etter oppskrift på pakken, men i grønnsaksbuliong

Slik gjør du:

  • Legg fiskefileten på et fat og strø et tynt-tynt lag salt over. La stå 10-15 minutter (mens sausen kokes)
  • Sett risen på kok
  • Varm opp oljen litt i ei stor stekepanne
  • Ha i løk, ev. hvitløk, paprika, ingefær, chili og alt krydderet. Fres forsiktig på svak varme i ca. 3 minutter
  • Ha i hermetiserte tomater. Skyll boksen med 1 dl. vann og tøm i panna. La putre uten lokk i 15 minutter
  • Børst av ev. overflødig salt på fisken, vend den i sausen, gi et oppkok og la småputre eller trekke under lokk til den er ferdig (ca 15 minutter)
  • Server!

Skrei i tomatsaus, med østens varme krydder