En fiskerett som varmer i høst og vintervær. Vi brukte thai-fiskekaker og godt med chili i sausen.
Dette trenger du til 4 personer
- 10-12 fiskekaker
- 1 boks hermetisert hakket tomat
- Olje (gjerne en blanding av raps og god olivenolje)
- 2 fedd hvitløk
- Chili etter smak. Vi liker det sterkt og brukt 2 stk av de små sterke…
- Litt salt
- Langkornet ris
- 1 liten løk
- Buljong
Slik gjør du:
- Varm ca 1 dl olje i ei flat panne, hakk opp hvitløk og chili og surr i pannen. Hvitløken må ikke bli brun
- Ha i den hermetiserte tomaten. Skyll den tomme boksen med ca 1 dl vann og bland det i
- La putre i ca 10 minutter før du salter forsiktig og legger i fiskekakene
- La putre i 10 minutter til. Sausen er ferdig når den er blitt litt mørkere, og oljen flyter opp
- Lag ris pilaff slik:
- Finhakk 1 liten løk. Varm opp 1/2 dl olje i en kjele. Ha i løken og risen
- Surr på svak varme i ca 10 min til oljen trekker inn i risen
- Ha i vann etter oppskrift på ris-pakken, men bruk buljong i stedet for salt i´vannet
- Kok med lokket på til risen er ferdig