En fiskerett som varmer i høst og vintervær. Vi brukte thai-fiskekaker og godt med chili i sausen.

Dette trenger du til 4 personer

  • 10-12 fiskekaker
  • 1 boks hermetisert hakket tomat
  • Olje (gjerne en blanding av raps og god olivenolje)
  • 2 fedd hvitløk
  • Chili etter smak. Vi liker det sterkt og brukt 2 stk av de små sterke…
  • Litt salt
  • Langkornet ris
  • 1 liten løk
  • Buljong

Slik gjør du:

  • Varm ca 1 dl olje i ei flat panne, hakk opp hvitløk og chili og surr i pannen. Hvitløken må ikke bli brun
  • Ha i den hermetiserte tomaten. Skyll den tomme boksen med ca 1 dl vann og bland det i
  • La putre i ca 10 minutter før du salter forsiktig og legger i fiskekakene
  • La putre i 10 minutter til. Sausen er ferdig når den er blitt litt mørkere, og oljen flyter opp
  • Lag ris pilaff slik:
    • Finhakk 1 liten løk. Varm opp 1/2 dl olje i en kjele. Ha i løken og risen
    • Surr på svak varme i ca 10 min til oljen trekker inn i risen
    • Ha i vann etter oppskrift på ris-pakken, men bruk buljong i stedet for salt i´vannet
    • Kok med lokket på til risen er ferdig