Dette trenger du til forrett for 4 personer:

  • 8 dl fiskekraft eller 2-5 fiskebuljong-terninger
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 2 dl fløte
  • Lys maizenna til jevning
  • Smør og raps- eller solsikkeolje til steking
  • 400 gram fisk i små terninger
  • ½ løk i terninger
  • 100 gram sellerirot i små terninger
  • 50 gram purreløk i tynne strimler, ikke over 4 cm lang
  • 100 gram gulrot i strimler
  • 1 ts. malt koriander
  • 2 ts. tørket timian
  • 2 ts. tørket merian-kvernet sort pepper

Denne suppen kan varieres med flere smaker: Frisk basilikum, chilli, hvitløk, revet persillerot, men: Bruk aldri kålrot, nepe eller pastinakk, da det ødelegger smaken i suppen.

Slik gjør du:

  • Varm opp olje og smør. Smøret skal frese godt
  • Ha i alle grønnsaker og urter, og la frese i noen minutter under omrøring
  • Hell på vin og la koke i 3 minutter
  • Hell i fiskekraften, kok opp og jevn med maizenna
  • Når suppen har en fin konsistens: Rør inn fløte og smak til med pepper
  • Legg i fisken og la trekke i noen minutter  (ca 20) før servering

Hvis suppen skal spises samme dag kan man bruke ha som helst av fisk. Skal den derimot varmes opp dagen etter, eller fryses, bør man kun bruke laks, ørret, steinbitt eller breiflabb.

 

IMG_2768

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SUPPEN LAGET AV LAKS