Elisabeth på Værøy disker opp med gratinerte kongekrabbeklør på tapasbordet. Kan også serveres til forrett, da med tomat og ruccolasalat til.

Dette trenger du

  • Krabbeklør
  • Salt
  • Hvitløk
  • Litt frisk chili
  • Et lite stykke fersk ingefærrot
  • Hjemmelaget hvitløksmør
  • Litt rapsolje eller annen olje uten smak
  • Hvitmuggost og/eller vanlig revet hvitost

Slik gjør du

  • Kok krabbeklør i 15 min. med 40 g salt pr l vann
  • Ta klørne opp av vannet og avkjøl
  • Klipp opp krabbeklør-skallene på langs og ta ut kjøttet
  • Stek hvitløk, chili og ingefær lett i oljen
  • Legg en passe mengde krabbekjøtt tilbake i skallene
  • Fordel passe mengde hvitløk-chili-ingefær blanding over
  • Legg noen små klatter hvitløksmør oppå
  • Legg hvitmuggost på toppen, eventuelt vanlig revet hvitost
  • Gratiner i ovnen