Elisabeth på Værøy disker opp med gratinerte kongekrabbeklør på tapasbordet. Kan også serveres til forrett, da med tomat og ruccolasalat til.
Dette trenger du
- Krabbeklør
- Salt
- Hvitløk
- Litt frisk chili
- Et lite stykke fersk ingefærrot
- Hjemmelaget hvitløksmør
- Litt rapsolje eller annen olje uten smak
- Hvitmuggost og/eller vanlig revet hvitost
Slik gjør du
- Kok krabbeklør i 15 min. med 40 g salt pr l vann
- Ta klørne opp av vannet og avkjøl
- Klipp opp krabbeklør-skallene på langs og ta ut kjøttet
- Stek hvitløk, chili og ingefær lett i oljen
- Legg en passe mengde krabbekjøtt tilbake i skallene
- Fordel passe mengde hvitløk-chili-ingefær blanding over
- Legg noen små klatter hvitløksmør oppå
- Legg hvitmuggost på toppen, eventuelt vanlig revet hvitost
- Gratiner i ovnen