Dette trenger du:

  • Ca. 300 gram sukkersaltet, røkt og tørket hvalkjøtt. Må ikke være for salt. Kan kjøpes på Lofotprodukter på Leknes, og på Hopen Fisk, Lofoten
  • Et glass soltørket tomat i olje
  • 1 appelsin
  • Eventuelt. 1 fedd hvitløk og litt chilli

Slik gjør du:

  • Kutt kjøttet i skiver, ca 0,5 cm tykke. Strimle dem opp i samme bredde
  • Kutt de tørkede tomatene i bittesmå terninger
  • Vask en appelsin, og rasp skallet i tynne strimler
  • Vil du ha hvitløk og chilli i, finhakk dette
  • Bland alt sammen med oljen fra tomatene. Ha i en ren skål eller et rent glass med lokk og la stå over natten. Påse at oljen dekker kjøttet. Tilsett litt rapsolje hvis nødvendig, men ikke for mye
  • Kjøttet holder seg godt i marinaden i flere døgn, forutsatt at du bruker en ren gaffel når du forsyner deg. Jo lengre det står, jo mer smak tar kjøttet fra marinaden
  • Servering:
    • Ta opp ønsket mengde kjøtt, med litt tomat og appelsinskall. Bruk to rene gafler til dette
    • Legg på fat
    • Serveres med flatbrød, og gjerne en kald pils eller som her, hjemmebrygget Naustkos-øl fra vår venn på Træna