Denne retten inneholder bare 500 kalorier per porsjon. Her vil vi særlig anbefale den bakte sellerirota. Rå er den tørr og litt bitter, men når den bakes i ovnen utvikler den en fyldig litt søt smak.
Dette trenger du til 2 porsjoner
- Kveite 500 g
- Sellerirot skrellet 300 g
- Fersk sjampinjong 360 g (6 store)
- Brokkoli uten stilk 200 g
- Hjertesalat 100 g
- Reddik 100 g
- Agurk 6 skiver
- Paprika 4 tynne skiver
Slik gjør du
- Ta frem kjøkkenvekten og vei opp matvarene. Hvis du vil byte ut noen av ingrediensene kan du bruke matvaretallen.no for å regne ut kaloriinnholdet
- Forvarm steikovnen til 180 grader. Kutt sellerirota i skiver på størrelse med en brødskive, Legg skivene på rist i ovnen og bak i ca 30 minutter
- Skyll sjampinjongene og kutt i store båter, 4 eller 6 båter per sopp. Legg på rist og bak sammen med sellerirota i 15 minutter
- Kok opp vann med litt salt. legg i kveita når vannet er kokende, og ta av plata. La trekke i 20 minutter
- Dampkok brokkolien. Den skal ikke være myk
- Kutt opp salat, reddik, agurk og paprika, og bland til salat (uten dressing)
Server med vann, eventuelt sukkerfri saft eller brus med isbiter.