Denne retten inneholder bare 500 kalorier per porsjon. Her vil vi særlig anbefale den bakte sellerirota. Rå er den tørr og litt bitter, men når den bakes i ovnen utvikler den en fyldig litt søt smak.

Dette trenger du til 2 porsjoner

  • Kveite 500 g
  • Sellerirot skrellet 300 g
  • Fersk sjampinjong 360 g (6 store)
  • Brokkoli uten stilk 200 g
  • Hjertesalat 100 g
  • Reddik 100 g
  • Agurk 6 skiver
  • Paprika 4 tynne skiver

Slik gjør du

  • Ta frem kjøkkenvekten og vei opp matvarene. Hvis du vil byte ut noen av ingrediensene kan du bruke matvaretallen.no for å regne ut kaloriinnholdet
  • Forvarm steikovnen til 180 grader. Kutt sellerirota i skiver på størrelse med en brødskive, Legg skivene på rist i ovnen og bak i ca 30 minutter
  • Skyll sjampinjongene og kutt i store båter, 4 eller 6 båter per sopp. Legg på rist og bak sammen med sellerirota i 15 minutter
  • Kok opp vann med litt salt. legg i kveita når vannet er kokende, og ta av plata. La trekke i 20 minutter
  • Dampkok brokkolien. Den skal ikke være myk
  • Kutt opp salat, reddik, agurk og paprika, og bland til salat (uten dressing)

Server med vann, eventuelt sukkerfri saft eller brus med isbiter.