Når godt modnet rød paprika får steke på langsom varme i 2-3 timer, skjer det noe helt spesielt, smaken forfines i høyeste potens. Setter du lokket delvis over og skrur ned platen på laveste varme, gjør retten seg selv og rommet fylles av utsøkt aroma.

Serveres som tapas med brød til, eller som tilbehør til stekte hovedretter av fisk eller kjøtt, eller aller best: Bacalao fritto

Dette trenger du til 4 personer

  • 4-6 røde store godt modne paprika
  • Hvitløk
  • 10-12 sorte oliven
  • Olivenolje
  • Salt

Slik gjør du

  • Del paprikaene i to. Ta ut kjerne og frø, skyll dem og la vannet dryppe av
  • Kutt paprikadelene i strimler, omtrent 1 ½ cm brede
  • Varm opp ca 2 dl olje i en vid stekepanne
  • Kutt opp 4-5 hvitløksbåter og ha dem i pannen. Legg paprikaen over
  • Fres opp og skru så ned varmen
  • Stek på svak varme i 2-3 timer. Steketiden er over når paprikaen har krympet til ca fjerdedelen av volumet, og har fått en søtlig karamellisert smak
  • Ha i oliven siste 15 minutter