Røstperler er kjempegodt. Bør serveres varme eller lune, som forrett eller fingermat (tapas). Persille- og basilikumpesto passer veldig godt til, eventuet en pesto av paprika og tomat. Du finner en variant uten hvetemel, i oppskriften på Tørrfisk-kroketter.

Dette trenger du:

  • 250 g tørrfiskfilet (utvannet tørrfisk)
  • 150 g potet
  • 1 ss finhakket løk
  • 1 fedd finhakket eller raspet hvitløk
  • 1/4 finhakket rød paprika
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 egg
  • 1/2 ss hvetemel
  • Ca 1,5 ss salt
  • Ca 1 strøken ts pepper
  • 1/2 presset sitron

Slik gjør du:

  • Kok opp vann og salt. Legg i tørrfiskfiletene og la trekke i ca 20-30 minutter. Legg fisken over på et fat og la den avkjøle
  • Flak så opp tørrfisken. Riv fibrene godt fra hverandre slik at fisken kan blandes med det andre til en fin masse med god konsistens. Dette er viktig for at bollene skal henge sammen når de trilles ut. Smak til fisken med salt og pepper
  • Kok potet med skallet på. Rensk, avkjøl og mos den. Skill eggeplommen fra hviten. Bland plommen med den mosede poteten. Smak også potetmosen til med salt og pepper
  • Bland fisken og poteten sammen med løk, hvitløk, paprika og persille
  • Strø hvetemel over
  • Stivpisk eggehviten og bland i, litt i gangen. Deigen må ikke bli for våt
  • Smak til den ferdige massen for siste gang før du triller ut bollene
  • Vend bollene i griliermel/ strøkavring
  • Varm opp rikelig olje. Det er viktig at den er så varm at den freser når du legger legger bollene i, ellers trekker oljen inn i bollene og de går lett i stykker
  • Vend bollene forsiktig i oljen slik at de blir jevnt stekt og gyldne. Bruk f. eks. 2 skjeer
  • Når bollene har en fin gylden farge: La de dryppe av over gryta og legg dem på litt papir som trekker olje

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA