Denne fiskefarsen inneholder nesten 100% fisk, og har en herlig pikant smak fra østen.
Dette trenger du til 4 personer (15 små kaker)
- 500 gram torsk eller seifilet, eller en blanding av begge
- 3 ss maisenna
- 1 ss østerssaus, fiskesaus eller soyasaus
- 1 egg
- Finhakket frisk koriander, 2-4 ss
- 2-3 ts rød karripasta, eller etter smak
- 1/2 hakket rød chili, eller etter smak
- 2 finhakkete hvitløksfedd
- 100 gram finhakket rød paprika, evt. aspargesbønner
- 2 finhakkede vårløk eller et stykke purre
- Salt
- Rapsolje til steiking
Slik gjør du
- Skjær filetene i småbiter, ha i et egg og mos med med stavmikser eller i kjøkkenmaskin, til ønsket grovhet
- Ha i de andre ingrediensene og bland godt
- Smak til med salt. Husk at fiskesausen og soyasausen er salt i seg selv
- Varm opp rikelig olje i en panne. Lag små kaker og stek dem gyldne på begge sider
Kan serveres som fingermat med søt chilisaus og salat, eventuelt som middag med ris til.