Denne fiskefarsen inneholder nesten 100% fisk, og har en herlig pikant smak fra østen.

Dette trenger du til 4 personer (15 små kaker)

  • 500 gram torsk eller seifilet, eller en blanding av begge
  • 3 ss maisenna
  • 1 ss østerssaus, fiskesaus eller soyasaus
  • 1 egg
  • Finhakket frisk koriander, 2-4 ss
  • 2-3 ts rød karripasta, eller etter smak
  • 1/2 hakket rød chili, eller etter smak
  • 2 finhakkete hvitløksfedd
  • 100 gram finhakket rød paprika, evt. aspargesbønner
  • 2 finhakkede vårløk eller et stykke purre
  • Salt
  • Rapsolje til steiking

Slik gjør du

  • Skjær filetene i småbiter, ha i et egg og mos med med stavmikser eller i kjøkkenmaskin, til ønsket grovhet
  • Ha i de andre ingrediensene og bland godt
  • Smak til med salt. Husk at fiskesausen og soyasausen er salt i seg selv
  • Varm opp rikelig olje i en panne. Lag små kaker og stek dem gyldne på begge sider

Kan serveres som fingermat med søt chilisaus og salat, eventuelt som middag med ris til.