Mmmmm.. vi blir bare mer og mer glad i fisk med varme krydder.

Dette trenger du

  • Ca. ½ kg filet av fisk. Du kan bruke sei, torsk, laks, – velg selv
  • Salt
  • 1 liter fiskekraft eller fiskebuljong
  •  3 dl kokosmelk
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 persillerot
  • 1 chili
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten boks bambusskudd
  • 1 grønn eple
  • 10 cm purreløk
  • Frisk ingefærrot, på størrelse med en drue
  • 2 ts. gurkemeie
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ss sterk karry
  • 1 ts grønnsaksbuljong, f. eks. Vegeta
  • Rapsolje
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

  • Strø litt salt på fiskestykkene og la de ligge i 20-30 minutter
  • Finhakk løk, hvitløken, persillerot, chili, og ingefær
  • Kutt gulrøtter og purre i syltynne strimler ca 2 cm lange
  • Kutt eple i tynne båter
  • Knus koriander-frøene om du skal spise suppa straks den er ferdig, hvis ikke er de best hele
  • Ha litt rapsolje i kokekaret. Bland med krydderet og la alt surre på middels varme i ca 10 minutter
  • Ha i fiskekraft og kokosmelk
  • Kok opp og la putre i ca 10 minutter
  • Smak til med krydder etter smak
  • Legg i fiskestykkene. Kok opp igjen. Ha på lokk og la trekke til fisken er ferdig, ca 15-20 min.
  • Ha i frisk koriander rett før servering