Mmmmm.. vi blir bare mer og mer glad i fisk med varme krydder.
Dette trenger du
- Ca. ½ kg filet av fisk. Du kan bruke sei, torsk, laks, – velg selv
- Salt
- 1 liter fiskekraft eller fiskebuljong
- 3 dl kokosmelk
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 persillerot
- 1 chili
- 2 gulrøtter
- 1 liten boks bambusskudd
- 1 grønn eple
- 10 cm purreløk
- Frisk ingefærrot, på størrelse med en drue
- 2 ts. gurkemeie
- 1 ts korianderfrø
- 1 ss sterk karry
- 1 ts grønnsaksbuljong, f. eks. Vegeta
- Rapsolje
- Frisk koriander
Slik gjør du:
- Strø litt salt på fiskestykkene og la de ligge i 20-30 minutter
- Finhakk løk, hvitløken, persillerot, chili, og ingefær
- Kutt gulrøtter og purre i syltynne strimler ca 2 cm lange
- Kutt eple i tynne båter
- Knus koriander-frøene om du skal spise suppa straks den er ferdig, hvis ikke er de best hele
- Ha litt rapsolje i kokekaret. Bland med krydderet og la alt surre på middels varme i ca 10 minutter
- Ha i fiskekraft og kokosmelk
- Kok opp og la putre i ca 10 minutter
- Smak til med krydder etter smak
- Legg i fiskestykkene. Kok opp igjen. Ha på lokk og la trekke til fisken er ferdig, ca 15-20 min.
- Ha i frisk koriander rett før servering