Du trenger:

  • 500 g utvannet tørrfisk, ben og skinnfri, skjært i strimler på ca 3 cm
  • ½ dl rapsolje – skal dekke bunnen i kjelen
  • 15 g finhakket hvitløk – eller mer hvis du elsker hvitløk
  • ½ finhakket chilli – eller tilpass etter smak
  • 1 kg finhakkede hermetiserte tomate
  • 1 ts. sukker
  • 2 lauvbærblad
  • 150 g bacon i små terninger
  • 90 g pepperonipølse i små biter
  • 2 røde paprika i strimle
  • 100 g løk i strimler
  • Sorte oliven – etter smak
  • 1 l fiskekraft
  • Salt, sukker

Slik gjør du:

  • Ha olje, hvitløk, chilli, tomat, sukker og lauvbærblad i en kjele, og kok til det tykner – ca 30 minutter
  • Tilsett sorte oliven de siste 10 minuttene
  • Fres tørrfiskstrimlene i olje, smak til med salt
  • Stek baconterningene
  • Fres pepperonipølse, paprikastrimler og løk i olje
  • Bland alt og tilsett fiskekraften
  • Smak til med salt og sukker
  • Serveres med litt rømme eller aioli, og brød

Lykke til!

 

Torgeir